Kees en Johanna Goossen gaan ook naar de Mnt. Ventoux.

keesEnkele mensen die je in deze actie periode steeds weer tegenkomt zijn  Kees en Johanna Goossen. Van meet af aan waren ze betrokken bij het evenement. Ze stonden aan de wieg van menig actie. De feestavond in de tent op 29 April was een hoogtepunt in tal van andere acties. Natuurlijk schrijven ze dat niet op hun eigen conto, omdat het gezamenlijk met overige bestuursleden tot stand is gekomen. Ze stonden op de kerstmarkt in Enter, verkochten vuurwerk etc.etc. Op mijn vraag van hoe ze betrokken raakte bij ALSvoorALS schreef Kees  het volgende:

Ik ben er eigenlijk door toeval tot gekomen om mee te doen. Ik had een jongen aan het werk die vorig jaar de Mont Ventoux had beklommen met school (voor een ander goed doel) en dat dit jaar wel weer wilde,maar dan had hij een begeleider nodig omdat hij nog minderjarig is. Ik zei dat ’t niks voor mij was omdat ik bijna nooit fietste, alleen zomers 1x in de week mountainbiken. Nou zei hij dan vraag ik Oom Jaap en zijn oom Jaap is mijn schoonzoon, die rookt, niets aan sport doet en voor 100 meter nog de auto pakt dus ik zeg als Jaap meegaat, ga ik ook mee. Schoonzoons zijn ook niet meer wat ze geweest zijn want hij zei ja, ik ga mee. Dus ik was ’t haasje want als je A zegt, moet je ook B zeggen. Ik zeg okay, maar dan gaan we voor de stichting ALS, want ik had bij Jenny en Willy in een blad gelezen over de Tour du ALS, en we komen vaak genoeg bij Jenny en Willy om van dichtbij mee te maken dat onderzoek naar deze vreselijke ziekte hard nodig is. Zo is het balletje aan het rollen gegaan met het gevolg dat we nu ruim 40 deelnemers hebben uit Enter en Rijssen die meegaan naar  Frankrijk om de Mont Ventoux te beklimmen en met elkaar zijn we goed voor ruim 60000 euro sponsorgeld en hier mag nog steeds meer bij!!! In eerste instantie had ik me opgegeven om 2x de berg te beklimmen maar na een winter hard trainen, boeken lezen over de Kale Berg en fietsen in en rond Tecklenburg ben ik bereid om me een mietje te laten noemen want ik ga echt maar 1x die berg op.  Ik wil graag iets 2x beklimmen maar voor deze berg haak ik af, dan moet ik toch nog meer trainen dan ik al heb gedaan, maar als dit “mietje” boven is ben ik trots op mijn prestatie maar nog veel trotser op onze kanjer Jenny die al bijna 8 jaar een Top-prestatie levert.

Betreffende Frankrijk

Het is de bedoeling dat we dinsdagavond 4 juni rond 12 uur  vertrekken vanaf de parkeerplaats bij de Emte in Enter met het grootste gedeelte van de fietsgroep naar Frankrijk. We gaan met een touringcar met een liftsysteem zodat Jenny ook met de groep mee kan reizen, dit is niet alleen voor Jenny en Willy fijn maar de hele groep vindt dit super.

In Frankrijk hebben een we een aantal stacaravans gehuurd op een camping in de buurt van Bedoin, waar we het saamhorigheidsgevoel proberen vast te houden door gezamelijke maaltijden enz. De fietsmogelijkheden in die buurt zijn natuurlijk enorm,als je tenminste van klimmen houdt. Voor de Tour du ALS kun je kiezen of je 1, 2 of 3 keer de Mont Ventoux  wilt beklimmen:
1x, dan ga je vanuit Sault, dat is de “mietjeskant”
2x, dan ga je 1x vanuit Bedoin en de 2e keer vanuit Sault, dan ben je meester van de Kale Berg
3x, dat is 1x vanuit Malaucene, 1x vanuit Bedoin en 1x vanuit Sault dan noemen ze je de malloot van de Kale Berg, wat ik volledig kan beamen.
We hopen op een gezellig evenement en verwachten allemaal heelhuids weer terug te zijn op zaterdag middag tegen een uur of 5.