Bennie Kornegoor

Portretjes van vroege toerfietsersHierbij wil ik jullie Bennie Kornegoor  voorstellen. Hij is bestuurslid en deelt de voorzittershamer voor ALSvoorALS met Jenny. Ondergetekende kent Bennie al een aantal jaren, eigenlijk echt sinds 2008 toen we samen de Alpe d’huez hebben beklommen en daarna een 3tal keren deelnamen aan  de AmstelGold race.

Hij is een stille, maar dan positief bedoelt. Hij is geen spreker ,om de aandacht op zichzelf te vestigen, maar hij is een werker, motivator en regelaar. Bennie, 64 lentes jong , werd tijdens de Enterse Dagen van 2012 door Jenny benadert of hij zin had,om plaats te nemen in het bestuur van ALSvoorALS, naast Jenny. Jenny had de vraag goed ingepakt in een andere vraag. Bennie fiets je alweer? Een mooie opening zin omdat Bennie een 3 tal jaren wat was achtervolgd door lichte blessures. Bennie antwoordde bevestigend en somde zo hier en daar wat wapenfeiten op, zoals de Alpe d’huez en de Mont Ventoux, de Amstelgold tourtocht etc. Waarna Jenny haar plan aan Bennie kenbaar maakte.

Volgens Bennie kwam de  vraag  van haar  op het juiste moment, maar leek mij toen wel erg hoog gegrepen.  Het verhaal kwam echter zo inspirerend en enthousiast bij mij  over dat ik geen “nee” kon  en durfde  te zeggen op dat moment.

Van het een kwam het ander en steeds meer raakte ik gemotiveerd en betrokken bij de ellende  die mensen doormaken die met de ziekte ALS geconfronteerd worden. Waar ik eerst wel een beetje tegen op zag, kijk ik nu terug op een prachtig half jaar van voorbereiding waarin we als bestuur, als supporters, als sponsoren en als rennersgroep iets neer gaan zetten, waardoor we hopelijk “een tandje bij hebben gezet om ALS de wereld uit te trappen”. De acties van het bestuur en deelnemers, hebben al mooie successen opgeleverd. Maar we zijn er nog niet. Nog een drietal weken te gaan..

Ik kan haast niet wachten.

Door: Geert Pluimers