TOUR DU ALS

De Tour du ALS vindt plaats op 7 juni 2013 en behelst een beklimming van de Mont Ventoux, een berg in het departement Vaucluse in het zuiden van Frankrijk (gelegen op zo’n twintig kilometer ten noordoosten van Carpentras). De geweldige Mont Ventoux, ook wel bekend om zijn kale maanlandschap, kent drie verschillende uitdagingen. Heel anders dan een Hamberg of Holterberg, maar voor ieder is een passende rit te vinden! De keuze is uit:

  • Bedwingen van de Kale Berg
  • Meester van de Kale Berg
  • Malloot van De Kale Berg

Bij zeer slechte weersomstandigheden zijn er alternatieve routes tot de hoogte van Chalet Reynard, zodat er altijd een sportieve uitdaging aangegaan kan worden en we niet teleurgesteld huiswaarts keren. Ook hierin zijn verschillende uitdagingen voor handen.

Een overzicht van de verschillende uitdagingen, uitgedrukt in afstand en hoogtemeters:

Bedwingen Meester Malloot
Totaal km 50 km 94 km 140 km
Hoogtemeters 1284 meter 2882 meter 4467 meter
Starttijd tussen 9.00 en 12.00 uur 7.00 en 8.00 uur 5.00 en 6.00 uur
Rittijd ca. 2 – 3 uur ca. 5 – 7 uur ca. 8 – 10 uur

Het inschrijfgeld bedraagt €125,- per deelnemer. Hiervoor krijgt de deelnemer een startbewijs, een startnummer, een top kwaliteit polo om in vrije tijd te dragen met zichtbaar de verreden edities erop en natuurlijk een goed georganiseerd evenement. Het tenue van eenheid, shirt en koersbroek zit tevens in het inschrijfgeld inbegrepen.

Iedere deelnemer zal actief sponsorgeld dienen te gaan werven, en een sponsorbedrag van €1.500,- meer of een veelvoud hiervan zonder limiet, af gaan dragen.