Jan en Carolina Slagman

Carolina-en-Jan-2In onze kleine serie betreffende deelnemers aan de beklimming van de Mnt. Ventoux als laatste voor de grote dag Jan en Carolina Slagman.
Ze beschrijven hun beweegredenen en hoe ze hopen hoe hun week er uit zal zien.
gr Geert Pluimers

Wij vertrekken 4 juni in de middag en gaan in de buurt van Nancy overnachten en verwachten dan 5 juni rond 16.00 uur in Vaison la Romaine aan te komen.
Dit is een klein plaatsje zo’n 20 km van de Mont Ventoux en hier overnachten we allemaal op camping Carpe Diem waar stacaravans gehuurd zijn.
De woensdagmiddag wordt verder gebruikt door iedereen om onszelf te installeren en een beetje wegwijs te worden.
We gaan daarnaast dagelijks samen eten en ik denk dat de donderdag gebruikt gaat worden om de Mont Ventoux te verkennen.
Verder hoop ik dat er elke avond een feestje gebouwd wordt haha, want we zijn er ook voor de gezelligheid.
Ik heb al een paar “entersen” gesproken die het voortouw gaan nemen ( bier/wijn/muziek ) om er ’s avonds een gezellige boel van te maken.

Carolina en ik hopen lopend ( afwisselend snelwandelen/rennend ) de Mont Ventoux te bedwingen vanuit Sault, dit is een klim van 26 km.
Kenners noemen dit de “mietjes” kant, omdat het stijgingspercentage gemiddeld maar zo’n 4.5 % is.
Nu vinden wij onszelf geen mietjes haha, want ik denk dat het een pittige klim wordt, 26 km is een flink eind en alleen maar omhoog.
Carolina en ik hebben vanaf januari behoorlijk getraind, elke week 2 keer naar de sportschool en dan in het weekend een flinke wandeling en hardlopen.
Wij proberen de klim binnen de 4 uur te voltooien, maar gaan geen risico’s nemen wanneer dit lastig blijkt te zijn.
We willen onderweg ook kunnen genieten van de omgeving, het evenement op zich en vooral ook plezier hebben met elkaar en andere deelnemers/supporters.

Wat is onze motivatie:
Het leven is mooi wanneer je gezond bent en alles kunt doen zonder er bij na hoeven te denken.
Werken, eten/drinken, naar vrienden/familie gaan, sporten, op vakantie gaan, noem het maar: alles is voor ons vanzelfsprekend, als we zin hebben doen we het.
Gezondheid is een groot goed en daar komt onze motivatie ook weg: kijk maar om je heen, kijk naar Jenny, gezondheid is niet te koop.
Maar we kunnen wel wat doen om onderzoek tegen ALS te bevorderen en daar doen we het voor!